top of page

nutrimmun®
Naš identitet
Tvrtka za zdravlje crijeva 

Pionir umjesto sljedbenika

1995. godine biologinja i osnivačica nutrimmuna® Sabine Harders predstavila je prvi   probiotik s više sojeva na njemačkom tržištu. Sukladno tome, tvrtka nutrimmun® ne prati trendove već je dugo fokusirana na crijevo kao središnji zdravstveni organ. 

Činjenice umjesto „Fake News

Posljednjih godina crijeva su postala pravi trendovski organ, što je  dovelo do ogromnog raspona dodataka prehrani. U nutrimmunu® je fokus usmjeren na znanstvene činjenice, a ne na dobro zvučna obećanja.

Živa mreža stvara svijest

Stalna razmjena pozadinskog i praktičnog znanja sa stručnjacima i korisnicima ključna je za naš rad. Sukladno tome, dobro smo umreženi:
•    Društvo za gastroenterologiju NRW 
•    Njemačko društvo za internu medicinu (DGIM)
•    Njemačko društvo za mukoznu imunologiju i mikrobiom (DGMIM)
•    Gastro liga

 

navi-unternehmen-halb.jpg
_Woman Shopping Organic Food In A Farmer Market_ by Stocksy Contributor _Alexander Grabchi

Zašto su nam crijeva u fokusu?

 

Crijeva su ključ našeg blagostanja - pravi organ visokih performansi. Čini dvije trećine našeg imunološkog sustava i umrežen je sa svim sluznicama, dobiva energiju iz hrane i u izravnom je kontaktu s našim emocionalnim centrom u mozgu. Dobri živci, dobra obrana, zdrava koža, atletska izvedba i energija u svakodnevnom životu - sve to i mnogo više povezano je s dobrom ravnotežom našeg crijevnog ekosustava. Zbog toga dugo podcjenjivani organ crijeva i zdravlje crijeva postaju sve važniji: u medijima, znanosti i medicini.

Naši proizvodi odabrani su prema najstrožim kriterijima kvalitete i udovoljavaju najvišim zahtjevima. Najnovija otkrića probiotičke medicine i naturopatije čine temelj, a naš je cilj pronaći najbolja rješenja složenih zdravstvenih problema. Želimo spojiti znanstvene inovacije i sigurnost primjene na najveću moguću zdravstvenu korist za naše kupce.

 

Optimalno zdravlje crijeva – kroz kolonizaciju crijeva s odabranim „dobrim“ bakterijama – predstavlja idealan temelj za vitalan život. Liječnici su još prije nekoliko tisuća godina znali: „Zdravlje počinje u crijevima.“ Ova temeljna spoznaja danas je vrlo popularna, ne samo kod crijevnih tegoba, već i kod mnogih tegoba koje na prvi pogled nisu povezane s crijevima. To uključuje dijabetes i druge metaboličke bolesti, kožne probleme, kronične glavobolje, ali i psihološke poremećaje poput depresije i sindroma „izgaranja“ (burnout). Nutrimmun proizvodi pružaju pomoć u povratku vitalnom životu.

shutterstock_2207159177.jpg

Naš inovativni izbor
PROBIOTIK® PUR

Registracijom robne marke "probiotik" i koncepcijom originalnog PROBIOTIK®PUR-a 1995. godine (prije 28 god.) položen je kamen temeljac za probiotičku ideju - i za nutrimmun®. U to je vrijeme PROBIOTIK®PUR bio jedan od prvih višesojnih probiotika na njemačkom tržištu, optimiziran za prirodnu podršku ekosustava u crijevima.


„U to vrijeme PROBIOTIK®PUR je imao široku primjenu u mikrobiološkoj terapiji. Vrlo dobre povratne informacije naših korisnika i naš vlastiti entuzijazam za PROBIOTIK®PUR doveli su nas do odluke: Trebalo bi postojati više proizvoda s kojima ljudi mogu svjesno živjeti zdravije živote. Željeli smo napraviti razliku u smislu pro- i prebiotičke nutricionističke znanosti na ciljan i održiv način! Danas možemo još preciznije primijeniti proizvode za sve što ima veze s crijevima, zdravljem i imunološkim sustavom. Jer zahvaljujući suvremenim istraživanjima i ne samo našem dugogodišnjem iskustvu, znamo puno više o raznim pozitivnim svojstvima probiotika, prebiotika i mikronutrijenata te njihovoj važnosti za ljude i njihovo zdravlje.”

GettyImages-1171147390_Pat_Fly_Protect_1000x1300.jpg

Naši standardi kvalitete
Znanje. Djela. blagostanje

Kontrolirano i međunarodno certificirano
Naše upravljanje kvalitetom osigurava našim kupcima najbolji mogući zdravstveni proizvod u svakom trenutku. I vaše povjerenje u nas. Svaki nutrimmun proizvod podliježe visokim standardima kvalitete i stalnim laboratorijskim kontrolama. Kako bismo održali naše visoke standarde kvalitete, svaka pojedinačna proizvodna serija pažljivo se provjerava u pogledu sadržaja sastojaka i čistoće. Moguća kontaminacija je isključena. Dokazana stabilnost tijekom nekoliko godina i najveća moguća sloboda od potencijalnih alergena u našim proizvodima za nas su nešto što se podrazumijeva.

Znanstveno i medicinski korisno
Kod svakog nutrimmun proizvoda posebnu važnost pridajemo upotrebi sastojaka čije je djelovanje utemeljeno, znanstveno razumljivo i dokazano. Naši proizvodi slijede prirodan princip djelovanja.


Jednostavan za korištenje i prirodno kompatibilan
Kod svih nutrimmun proizvoda radimo bez nepotrebnih dodataka i pazimo na najvišu razinu podnošljivosti, čak i kod osjetljivih i zdravstveno ugroženih skupina korisnika kao što su alergičari i kronični bolesnici. Zbog toga su naši proizvodi općenito bez glutena, laktoze i bojila.

Naši principi
Iz principa. S radošću. Uspjeti.

Povjerenje se stvara u trenutku i raste kroz pouzdanost. Zato se u svom radu ponašamo prema jasnim načelima. Kako biste mogli računati na nas osobno i profesionalno.

  • neovisnost

Kao zdrava tvrtka kojom upravlja vlasnik, ne ovisimo o vanjskim interesima. To nam omogućuje slobodno razmišljanje i djelovanje koje je posvećeno isključivo našim kupcima i njihovom zdravlju. Naše opće uvjete uvijek oblikujemo na takav način da istraživanje i razvoj, upravljanje kvalitetom i suradnja mogu dosljedno slijediti ovu tvrdnju.

  • angažman

Svatko tko želi uspješno podržavati ljude u tako bitnim stvarima kao što je očuvanje zdravlja, ne smije svoj posao doživljavati kao posao – već kao poziv. Istinska želja za promicanjem fizičke i mentalne dobrobiti naših kupaca motivacija je koja nas pokreće da damo učinkovit doprinos zdravlju osviještenom načinu života. Zbog toga kontinuirano razvijamo sebe, svoje usluge i proizvode zajedno s interdisciplinarnim stručnim grupama. Na taj način ostajemo stručnjak za prehranu na kojeg se možete pouzdati za orijentaciju.

  • sinergija

Kvalificirani i predani zaposlenici omogućili su uspjeh naše tvrtke već više od 25 godina. Za nas su svi zaposlenici profesionalci uključeni u naš uspjeh, čiju predanost i vještine zahtijevamo i potičemo. Jer svatko ima snage i talente koji mu daju prednost. Ali samo u timu moguće je podržavati jedni druge i koristiti sinergije. Na taj način jamčimo zajedničku odgovornost za našu tvrtku, naše proizvode i naše kupce te nudimo poduzetnički okvir u kojem su blizina, kvaliteta i učinak u harmoniji.

  • održivost

Veliku važnost pridajemo sigurnosti, podnošljivosti i učinkovitosti te smo svjesni svoje odgovornosti prema onima koji koriste naše proizvode. Svaki proizvod prolazi sveobuhvatne provjere kvalitete. To se odnosi na nove proizvode, ali i na proizvode koji su već na tržištu. Osim ekoloških standarda, održivost za nas znači i redovitu provjeru ima li se što učiniti ili poboljšati. Za nas su stalna edukacija o zdravlju crijeva i podrška istraživanju dio toga. Kao i radne uvjete koji pridonose očuvanju zdravlja naših zaposlenika i usklađenosti obitelji i posla. Jer održivost također znači dugovječnost i pouzdanost u odnosima sa zaposlenicima, kupcima i partnerima.

Istraživanje i razvoj
Istraživati. Otkriti. Djelovati.

  • istraživanje

nutrimmun ima više od 20 godina istraživačkog iskustva u području zdravlja crijeva i u primjeni probiotika, prebiotika i mikronutrijenata. Svaki dan naš tim nutricionista, biologa i biokemičara istražuje i procjenjuje najnovija saznanja iz istraživanja mikrobioma i mikronutrijenata u području zdravlja crijeva. Naći ćete nas na relevantnim znanstvenim kongresima, gdje razmjenjujemo ideje s vodećim znanstvenicima. Naše znanje teče u naše vlastite studije i opažanja primjene. Na temelju toga stalno preispitujemo naš asortiman proizvoda i istražujemo nove ideje za posebna područja primjene. Zdravlje je naša misija. duh istraživanja naše prirode.

  • razvoj

Naši proizvodi nutrimmun razvijeni su uz sudjelovanje stručnjaka iz područja medicinske prakse, nutricionizma i laboratorijske dijagnostike – te vrijedne povratne informacije naših korisnika. Kvaliteta razvoja počinje pažljivim odabirom sirovina koje su potrebne za namjeravanu upotrebu proizvoda. Tek kada proizvod prođe sve testove kvalitete, zadovolji zahtjeve lokalnih i europskih vlasti i kada je aplikacija uspješno testirana, dolazi na tržište.

  • savjetodavni

Jamčimo vrhunsku profesionalnu uslugu i osobno savjetovanje. Ovo je dio našeg razumijevanja kvalitete. Zato su svi nutrimmun proizvodi dostupni isključivo u ljekarnama. A tu smo i za vas osobno. Budući da nam dajete svoje povjerenje – mi vam zauzvrat dajemo svu našu snagu, kompetenciju i pažnju. To se odnosi kako na naše kupce koji koriste naše proizvode tako i na terapeute i ljekarnike koji preporučuju naše proizvode.

bottom of page